Öğrenci Toplulukları Etkinlik Eylem Planları

 

Öğrenci Topluluklarının kapalı ve açık alanlarda yapacağı kültür, sanat ve sportif faaliyetlerinin açık ve kapalı alanlarda güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla aşağıda  gönderilen önlemlerin alınması ve  sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir. 

Konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz. 

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 

 

ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI ETKİNLİK EYLEM PLANLARI

Kapalı Alanlarda yapılacak etkinliklerde;

1-       İç İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yayınlanan güncel tüm kararlara harfiyen uyulması zorunludur.

2-      06 Eylül 2021 tarihinde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yayınlanan karara göre “Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler doğrultusunda; 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında ya da uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerinde negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir.” denilmektedir. 

Bu kapsamda;

-          Üniversitemiz kapalı alanlarında (kültür merkezi, konferans salonları, spor salonları vb) gerçekleştirilecek etkinliklerde aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden negatif sonuçlu PCR testi istenilecektir.

-          Üniversitemiz araçları veya dışarıdan araç kiralanarak yapılacak gezi ve etkinliklere katılacak aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden negatif sonuçlu PCR testi istenilecektir.

3-      Girişlerde ateş ölçümü uygulanır, 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, etkinliklere alınmayarak, bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılarak yönlendirilir.

4-      Maske ile girilmesi ve içeride bulundukları süre boyunca maske takmaları sağlanır. Bununla ilgili yazılı ve sesli uyarılar/anonslar yapılır. Maskesi olmayanlara, girişte verilmek üzere maske bulundurulur.

5-      Girişlerde el antiseptiği bulundurulur. Katılımcıların ellerini antiseptikle temizlemeleri sonrasında girişleri sağlanır.

6-      Fuaye alanlarında oturma grupları seyrekleştirilerek ve araları açılarak yerleştirilir.

7-      Toplantı düzeninde oturum alanı iki kişi arası 1 metre mesafe bırakılacak şekilde düzenlenir.

8-      Kişiler arası sosyal mesafeyi koruyacak önlemler alınır.

9-      Salonlar etkinlik başlama saatinden en az 30 dakika önce hazır hale getirilir ve etkinlik başlama saatinden önce salona kademeli olarak misafir alımlarının başlatılması sağlanarak kalabalık oluşumu engellenir.

10-  Katılımcıların koltuklarında kişiler arası her yönden bir koltuk boşluk bırakılarak, salon
kapasitesinin %60’ını aşmamak kaydıyla sosyal mesafe planına uygun oturum düzeni
sağlanır.

11-  Katılımcıların salon içerisinde su haricinde içecek ve yiyecek tüketimine izin verilmez.

12-  Topluluk odalarının kullanımı;

-          Yukarıda bahsedilen tüm kurallar topluluk odalarının kullanımında da geçerli olacaktır.

-          Topluluk odalarında en fazla 5 kişi olacaktır. Kalabalık olunması veya kurallara uyulmaması halinde görevliler tarafından öğrenciler uyarılacak ve güvenlik görevlileri tarafından tutanak altına alınacaktır. Tekrarı halinde topluluk odasının kullanımına izin verilmeyerek “Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler” başlatılacaktır.

-          Odalar hafta içi 08:30 ile 19:00 saatleri arasında açık olabilecek, hafta sonu ve bu saatler dışında kullanılmayacaktır.   

Açık Alanlarda yapılacak etkinliklerde;

1-      Gösteri, konser, gezi vb. gibi etkinliklerde hes kodu sorugulaması, sosyal mesafe ve koltuk düzenine dikkat edilecek, sosyal mesafeye uygun bir şekilde faaliyetler gerçekleştirilecektir.

 

Yayın Tarihi: 27/09/2021
Okunma Sayısı: 403