İŞKUR Gençlik Programı

İŞKUR Gençlik Programı Nedir? 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle (Yüklenici) birlikte başlattığı İŞKUR Gençlik Programı; katılımcı (öğrencilerin)  istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmaktır. Katılımcılar, program kapsamında hem iş gücü deneyimi edinecek hem de maddi destek alma fırsatı bulacaktır.

İŞKUR Gençlik Programından haftalık yararlanma süresi en fazla yirmi iki buçuk saat ve üç gün olarak uygulanır.
Bir katılımcı (öğrenci), Yönetmelik kapsamında düzenlenen programlardan toplamda en fazla 140 fiili gün yararlanabilir. (1 öğrenci örneğin bir programdan 60 gün yararlandı ise sonraki yıl açılacak programlardan 80 gün daha yararlanma imkanı bulunmaktadır)

Her katılımcı devam ettiği günler için 'Devam Kontrol Çizelgesi'ne imza atmakla yükümlüdür.

Katılımcıların programa devamı zorunludur. Katılımcılar yükleniciye bilgi vermek ve onay almak kaydıyla; katılım günü olarak belirlenen günler için program süresinin 6 aya kadar olması durumunda 7, daha uzun süreli olması durumunda ise 10 güne kadar izin kullanabilir.

Cumartesi ve pazar günleri de üniversiteler imkanları ölçüsünde programları uygulayabilir. 

Kimler Faydalanabilir? 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan
- 18 yaşını tamamlamış olan
- Üniversitemizin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora örgün eğitimlerinde yer alan aktif öğrenciler (Açık öğretim, uzaktan eğitim ve pasif öğrenciler programdan yararlanamaz.) 
- Hane geliri en fazla 3 asgari ücret olan. (Bu şart KYK yurtlarında kalan öğrencileri kapsamamaktadır. Bu öğrencilerin tarihçeli yerleşim yeri belgesinde KYK yurt adresi birinci veya ikinci adres olarak görünmek zorundadır.)
- Yaşlılık ve malüllük aylığı almayan
- Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı ilgili ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmayan
- Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı kanunun 4. maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olan veya sigortalı sayılmayan
- Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı kanunun 5. maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olan veya sigortalı sayılmayan
- Kurum tarafından sunulan aktif iş gücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmayan

 

‍Bilgisayar İşletmeni Zeynep HAYTA / zeynephayta@sdu.edu.tr/ (0246) 211 35 25 

Sürekli İşçi Yaşar YÜCEL/ yucelyasar@sdu.edu.tr / (0246) 211 81 06

Sürekli İşçi Mustafa Mert ŞENCAN / mustafasencan@sdu.edu.tr / (0246) 211 48 12 

Sürekli İşçi Burak SARIYER/ buraksariyer@sdu.edu.tr/ (0246) 211 81 05 

Sürekli İşçi Hesna Songül DEMİR / hesnademir@sdu.edu.tr/ (0246) 211 48 24 

 

Adres: SDÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Doğu Yerleşkesi/ Çünür/ Isparta