Topluluk Nedir?

Topluluklar Hakkında Tüm Öğrencilerimize Bilgilendirme Notu

1.      Topluluk Nedir?

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin, ders dışı sosyal, sportif faaliyetlerle toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardım etmek, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirmek gibi sosyal gereksinimlerini karşılamak, akademik gelişmelerine katkıda bulunmak için oluşturulan öğrenci birliğidir.

2.      Kimler Üye Olabilir?

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi olup öğrencilik haklarına sahip, Toplulukların üyelik şartlarını sağlayan herkes üye olabilir.

Bilim, kültür, sanat, sosyal ve sportif alanlarda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş olan öğrenci topluluklarına, her öğrencimiz üye olabilir.

3.      Nasıl Üye Olunabilir?

Formu”doldurularak üye olunur.

*Üyelik başvuruları ilgili topluluğun koordinatörü aracılığıyla yönetim kuruluna yapılır. Üyelik başvurusunda bulunan öğrencinin üyeliği, Topluluk Yönetim Kurulu kararı ve üye kayıt defterine kaydı ile kesinlik kazanır.

4.      Hangi Faaliyetler Gerçekleştirilir?

Konferans, Seminer, Panel, Çalıştay, Turnuva, Yarışma, Sergi, Söyleşi vb.

5.      Zorunluluk/Gönüllülük İlkesi?

Topluluklara katılmak kesinlikle bir zorun değildir. Gönüllü olarak faaliyetlerine katılmak istenen topluluğa üye olunması zorunludur.

6.      Kaç Topluluk Var?

Sosyal 30, Kültürel 48, Sağlık 8, Sportif 8,  MYO 11 olmak üzere toplam 105 topluluğumuz mevcuttur.

7.      Toplam Kaç Üye Var?

2016-2017 eğitim öğretim döneminde yaklaşık kayıtlı öğrenci sayısı 15.000 üye civarındadır.

8.      Toplulukların Gerçekleştirdiği Bazı Faaliyetler

1.    Süleyman SEBA Üni BJK Topluluğu (Fikret ORMAN Kulüp Yönetiminde Ekonomi Beşiktaş Etkinliği)

2.     İnşaat Topluluğu (İnşaat Zirvesi Pembe Baret Etkinliği- Köyde Okulum Var)

3.      Sağlıklı Yaşam Topluluğu (Yavuz DİZDAR Etkinliği)