Mediko Sosyal Birimi Görev Tanımı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyetini sürdürmekte olan SDÜ Mediko Sosyal Sağlık Merkezi, faaliyetlerini, 03.02.1984 tarih ve 18301 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Mediko Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği” doğrultusunda yürütmektedir.

Merkezimiz 1 Doktor ve 6 Hemşire  ile hafta içi her gün 08:30-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Merkezi reviri öğrencilerin her tür sağlık sorununda ilk başvuracakları yerdir. Sağlık Merkezi Üniversite içerisinde herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşan öğrencilere ücretsiz ilk bakım hizmeti verir. Sağlık Birimimize akademik, idari personelimiz ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri başvurabilmekte ve muayeneleri yapılıp reçeteleri düzenlenmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri de her türlü muayene ve acil yardım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Acil durumlarda ilk müdahaleden sonra gerekirse ileri tedavi hizmeti veren hastanelere nakil sağlanmaktadır.

SDÜ Mediko Sosyal Merkezince Sportif ve Kültürel Etkinliklerde Sağlık Hizmetleri, Kreş çocuklarının sağlık kontrolleri, Konferans, Seminer vb. sağlık hizmetleri de yürütülmektedir.